Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Jipa Florin

 


Comunicat nr. 368


Ceremonial militar în Camp Mittica


Luni, 15 august a.c., în tabăra românească din Camp Mittica s-a desfășurat ceremonialul prin care maiorul Daniel Petrescu, comandantul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, i-a predat locotentului-colonel Nicolae Ioan, comandantul Batalionului 20 Infanterie ”Scorpionii Negri”, responsabilitățile asupra zonei de operații din sudul provinciei Dhi Qar, unde își desfășoară activitatea militarii români care participă la Operațiunea „Antica Babilonia”, din Irak.

La eveniment au participat șeful Operațiilor din cadrul Comandamentului Forței Multinaționale din Irak, generalul de brigadă Sergio FIORENTINO, comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, generalul-maior James DUTTON, comandantul Brigăzii „Folgore”, generalul de brigadă Pietro COSTANTINO, și șeful de stat major al Comandamentului 2 Operațional Întrunit, general de brigadă dr. Nicolae N. ROMAN.
De asemenea, au mai fost prezenți ambasadorul României la Bagdad, Mihai STUPARU, alți ofițeri de stat major americani, britanici, italieni și români din comandamentele multinaționale.

Generalul Costantino le-a mulțumit și i-a felicitat pe militarii Batalionului 2 Infanterie pentru modul în care și-au îndeplinit misiunile în cele șase luni de colaborare și le-a urat „Scorpionilor Negri” să continue cu succes activitățile din teatrul de operații. „Sunteți adevărații ambasadori ai țării dumneavoastră”, le-a spus militarilor prezenți generalul italian la finalul activității.

În același context, generalul Roman l-a felicitat pe maiorul Petrescu pentru maniera profesionistă în care a condus acțiunile unității sale și l-a îndemnat pe locotenent-colonelul Ioan să îndeplinească, la aceleași standarde, misiunile ce urmează să fie încredințate de Coaliție.

Imagini de la ceremonial, inclusiv declarații ale oficialităților, pot fi accesate pe www.mapn.ro.
Biroul de Presa al M.Ap.N.