Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 120


COMUNICAT


În perioada 12-15 mai a.c., locțiitorul șefului Statului Major General, general dr. Mircea Mureșan, participă, la Roma, la Reuniunea adjuncților șefilor Statelor Majore Generale din țările membre ale Procesului Reuniunii Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM).

Reuniunea are ca obiective continuarea dialogului regional în cadrul inițiativei SEDM, discutarea programului de activități și a planului anual de exerciții pentru anul următor. Vor fi discutate aspecte referitoare la modul de implementare a angajamentelor luate la nivelul miniștrilor apărării la reuniunea desfășurată în decembrie 2002, tot la Roma.

De asemenea, vor fi stabilite măsurile concrete în vederea transferării, începând cu anul acesta, a Comandamentului SEEBRIG (Brigada Sud-Est Europeană) de la Plovdiv, Bulgaria, la Constanța, precum și în ceea ce privește predarea de către țara noastră a președinției SEDM.

În același context vor avea loc întâlniri bilaterale care abordează problemele integrării României în NATO.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General