Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 378


COOPERARE ROMÂNO-AMERICANĂ ÎN AFGANISTAN


Conducerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, aflat în misiune în Afganistan pe timpul pregătirii și desfășurării procesului electoral, i-a vizitat “la ei acasă”, în Campul Phoenix, pe militarii din compania americană “US Dragon”, care vor acționa, timp de trei luni, în cadrul batalionului românesc.

Comandantul “Scorpionilor Roșii”, locotenent-colonel Gabriel Toma, a fost informat cu privire la structura, capabilitățile și gama de misiuni pe care militarii din cadrul “US Dragon” le pot executa.

“Pentru mine și pentru subordonații mei, a vă avea alături de noi pe timpul acestei misiuni este o mare onoare și sunt sigur că militarii noștri vor lucra foarte bine împreună”, i-a spus Toma maiorului Robert Dixon, comandantul companiei americane. “Mă bazez pe buna cooperare pe care am avut-o până acum cu camarazii americani pe timpul participării noastre la misiuni în Irak și în Afganistan. Sunt convins că la finalul misiunii soldații noștri nu vor fi doar camarazi, ci vor ramâne foarte buni prieteni”, a adăugat locotenent-colonelul Toma.

La rândul său, maiorul Dixon a spus că militarii americani sunt convinși că Scorpionii Roșii sunt foarte buni soldați. “Acționăm cu încredere în cadrul batalionului românesc, deoarece am auzit lucruri extraordinare despre voi de la colegii noștri cu care ați executat misiuni in Afganistan acum trei ani’’, a adăugat Dixon.

Înființat în urmă cu aproape 11 ani, Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" a îndeplinit diverse misiuni în Angola (1996), Albania (1997), Kosovo (2002), Afganistan (2002) și Irak (2004). Militarii batalionului au participat, de asemenea, la exerciții internaționale desfășurate în țară și în Grecia, SUA, Bulgaria, Republica Bosnia și Herțegovina și Kosovo.Biroul de Presă al M.Ap.N.Biroul de Presa al M.Ap.N.