MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 382
MEDICII ȘI ASISTENȚII MILITARI DIN IRAK, LA DATORIE

Detașamentul de ofițeri medici și subofițeri asistenți medicali români care se află în misiune în Irak a marcat, luni dimineață, „Ziua Medicinei Militare”.

Colonelul dr. Paul Florin, comandantul detașamentului și, în același timp, al echipei care acționează la spitalul de la Abu Ghraib, împreună cu colonelul dr. Cristian Ștefan, șeful echipei de la spitalul din Camp Bucca, le-au prezentat colegilor lor din rândul Coaliției informări privind tradițiile medicinei militare românești, sistemul militar medical actual, precum și despre participarea corpului medical românesc la misiunile internaționale din Kuweit (1991), Somalia (1993-1994), Angola (1995-1997).

Reprezentanții conducerii celor două spitale i-au felicitat pe medici și pe asistente care, în opinia lor, sunt foarte bine pregătiți profesional, muncesc mult, bine și cu pasiune.

Echipa de la Abu Ghraib este formată din doi medici și nouă asistente medicale, iar la Camp Bucca se află o echipă formată din doi medici și șapte asistente.

* * *

Medicii și asistenții militari români și-au început misiunea din Irak în urmă cu opt luni. Prima echipă medicală a fost condusă, în perioada noiembrie 2004 - mai 2005, de locotenent-colonelul dr. Mihai Tănase, iar echipa actuală se află în teatrul de operații din 29 mai a.c. Spitalul de la Abu Ghraib este specializat în acordarea asistenței medicale de urgență, cel din Bucca fiind utilizat ca bază de spitalizare prelungită pentru militarii care au nevoie de mai mult timp pentru recuperare.