MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 201
Sprijin umanitar pentru veteranii și văduvele de război

Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului continuă, în perioada stării de alertă, activitățile de sprijin umanitar al veteranilor și văduvelor de război din județele Călărași și Olt, prin distribuirea a 70 de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, oferite de S.C. PROFI ROM FOOD S.R.L. și S.C. MASPEX ROMÂNIA S.R.L.

Activitatea de transport și distribuire a acestor produse se va face de către Batalionul 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București, aflat la cea de-a patra misiune de asistență umanitară desfășurată în beneficiul persoanelor aflate în dificultate în diverse zone ale țării.

* * *

Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din MApN promovează și implementează politici și programe în domeniul calității vieții personalului în activitate, în rezervă și retragere și asigură, prin Direcția calitatea vieții personalului, structura specializată din subordine, desfășurarea de strategii și programe sociale pentru veterani de război, veterani, răniți, personalul cu grad de invaliditate și pentru urmașii celor decedați în acțiuni militare.

Batalionul 1 CIMIC (CIMIC = civil - military cooperation) este o unitate militară unică în Armata României, aflată în subordinea Statului Major al Forțelor Terestre și specializată în domeniul cooperării civili - militari. Batalionul a fost înființat în anul 2001, iar în cei nouăsprezece ani de existență, militari din cadrul unității au participat la mai multe misiuni internaționale în Afganistan, Albania, Angola, Bosnia, Coasta de Fildeș, Congo, Georgia, Irak, Kosovo și Sudan.

Activitățile de tip CIMIC contribuie la realizarea și dezvoltarea cadrului de cooperare între instituția militară, autorități centrale și locale și populația civilă, iar misiunile principale includ coordonarea în vederea înlăturării efectelor produse în urma dezastrelor naturale sau industriale, acordarea de sprijin (asistență) autorităților civile, participarea în cadrul operațiilor de sprijin al păcii și sprijinul activităților privind protecția civilă.