MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 277
ntlnire a ministrului aprrii naționale cu omologul german, la Berlin

Ministrul aprrii naționale, Nicolae-Ionel Ciuc, a avut miercuri, 26 august, o ntlnire bilateral cu omologul din Republica Federal Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, n marja Reuniunii miniștrilor aprrii ai statelor membre ale UE, care are loc la Berlin.

Subiectele de discuție au vizat dezvoltarea cooperrii bilaterale n domeniul aprrii n cadrul Alianței Nord-Atlantice, al Uniunii Europene și Organizației Națiunilor Unite.

n context, ministrul Ciuc a exprimat ntreaga disponibilitate a țrii noastre de a sprijini Președinția german a Consiliului Uniunii Europene și a accentuat importanța pe care o acord Romnia consolidrii cooperrii ntre NATO și UE. De asemenea, a subliniat oportunitțile de cooperare oferite de mecanismele și instrumentele Uniunii Europene.

Cei doi oficiali au punctat, cu aceasta ocazie, și o serie de elemente privind postura de aprare și descurajare a NATO, precum și privind situația de securitate din estul Mrii Mediterane și din regiunea Mrii Negre.

n finalul discuțiilor, cei doi miniștri au convenit asupra necesitții intensificrii cooperrii bilaterale n domeniul aprrii.