MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 313
Ministrul aprrii naționale n vizit oficial n Statele Unite ale Americii

n perioada 7-11 octombrie, ministrul aprrii naționale, Nicolae-Ionel Ciuc, se va afla n vizit oficial n Statele Unite ale Americii, la invitația secretarului american al aprrii, Mark T. Esper.

Ministrul aprrii va avea o serie de ntlniri cu nalți oficiali ai Departamentului Aprrii SUA și va depune o coroan de flori la Mormntul Ostașului Necunoscut din Cimitirul Militar Național Arlington.

“Vom avea mai multe ntlniri la Washington, D.C. cu nalți oficiali americani n care vom aborda preocuprile noastre legate de evoluțiile din domeniul securitții n regiunea Mrii Negre, și, n context, necesitatea unei abordri coerente și consistente a posturii de aprare și descurajare n flancul estic al Alianței Nord-Atlantice. Vom reafirma angajamentul Romniei de a continua pe direcția dezvoltrii capacitții sale de aprare prin programe de instruire și de nzestrare cu sisteme de armament și echipamente performante și vom discuta despre modalitțile de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA“, a declarat ministrul Nicolae-Ionel Ciuc.

Ministrul aprrii naționale este nsoțit n vizita oficial din SUA de șeful Statului Major al Aprrii, generalul-locotenent Daniel Petrescu și de Simona Cojocaru, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Aprare, Planificare și Relații Internaționale.