Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 423


Întreaga reprezentare românească din Afganistan va fi sub comandă NATO


“Începând cu 1 ianuarie 2006, batalionul de infanterie românesc aflat în misiune în Afganistan în cadrul operațiunii «Enduring Freedom» va fi inclus în Forța Internațională de Asistență de Securitate, aflată sub comanda NATO“, a anunțat ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, în cadrul Reuniunii Informale a Miniștrilor Apărării din statele membre NATO, care s-a încheiat astăzi, la Berlin.

Atanasiu a spus, de asemenea, că majoritatea miniștrilor au cerut unificarea sub comandă unică a celor două misiuni în curs de desfășurare în Afganistan.

În prezent, Armata României participă la misiunea “Enduring Freedom“, condusă de SUA, cu Batalionul 151 Infanterie, care este dislocat lângă Aeroportul Internațional din Kandahar. Un alt batalion, “Scorpionii roșii“, se află în misiune la Kabul, în perioada august-octombrie a.c., sub comandă NATO, pentru asigurarea securității pe timpul desfășurării procesului electoral în Afganistan.

Declarația ministrului Atanasiu în format audio poate fi accesată pe www.mapn.ro. Alte informații actualizate privind desfășurarea lucrărilor reuniunii - pe site-ul NATO, www.nato.int.Biroul de Presa al M.Ap.N.