Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 127


COMUNICAT


Marti, 13 mai a.c., ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, a avut o intalnire cu fostul consilier pentru securitate nationala al ex-presedintelui S.U.A. Jimmy Carter, domnul Zbigniew Brzezinski, care viziteaza tara noastra, in perioada 11-14 mai, la invitatia Ministerului Afacerilor Externe.
Desfasurate la nivelul unor abordari academice, discutiile au vizat, in principal, aspecte privind consecintele extinderii Aliantei Nord-Atlantice asupra securitatii regionale si rolul tarii noastre in intarirea acesteia, precum si problematica procesului de reforma a fortelor armate ale Romaniei.
Domnul Brzezinski este in prezent profesor la Universitatea John Hopkins, din Baltimore, si consilier la Centrul pentru Studii Internationale si Strategice.
La intrevederea de la sediul M.Ap.N. au mai fost prezenti domnii George Cristian Maior, secretar de stat si sef al Departamentului Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare, si Paul Grecu, consilier diplomatic al ministrului.Biroul de presa al MApN