Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 444


COMUNICAT


În perioada 19-24 septembrie a.c. domnul Ion Mircea Plângu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare din Ministerul Apărării Naționale, a desfășurat o vizită oficială în China.

Pe parcursul vizitei, secretarul de stat Plângu a fost primit de domnul general colonel Cao Gangchuan, vicepreședinte al Comisiei Militare Centrale, consilier de stat și ministrul apărării naționale. În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat problematica referitoare la stadiul relațiilor militare bilaterale, la procesele de reformă a forțelor armate și la extinderea colaborării în domeniul evaluării mediului internațional de securitate.

De asemenea, domnul Ion Mircea Plângu s-a întâlnit cu domnul general maior Yao Youzhi, șeful Departamentului de Strategie Militară din cadrul Academiei de Știință Militară. Cu acest prilej a avut loc un schimb de opinii privind evoluția tipologiei conflictelor armate și politicile de apărare.

Programul vizitei oficiale a mai cuprins o vizită la Academia de Comandă a Aviației Militare și întâlniri cu conducerea Regiunii Militare Qingdao.

Biroul de Presa al M.Ap.N.