Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 445


VIZITĂ SURPRIZĂ A CONDUCERII M.Ap.N. ÎN IRAK


“Am primit numai cuvinte de apreciere la adresa dumneavoastră, faceți o treabă bună aici, la fel ca și colegii dumneavoastră din țară, care sprijină populația supusă unor grele încercări datorită inundațiilor”, le-a spus ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, militarilor români din Irak, pe care i-a vizitat astăzi, împreună cu șeful Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan.

Din delegația M.Ap.N. au mai făcut parte Ioan Ion, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Armamente din cadrul M.Ap.N., și Mihai Stănișoară, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților.

În Camp Echo, lângă Ad Diwaniyah, delegația condusă de ministrul Atanasiu s-a întâlnit cu grupul de ofițeri de stat major care își desfășoară activitatea în cadrul Diviziei Multinaționale de Centru-Sud, cu militarii din detașamentele de geniu și informații. O altă întâlnire a avut loc în Camp Mittica, lângă An Nassiryah, unde gazde au fost militarii din Batalionul 20 Infanterie „Scorpionii Negri”, cei ai Companiei de Poliție Militară și ofițerii de stat major care își desfășoară activitatea în cadrul comandamentului Forței Întrunite Italiene. Militarii i-au informat pe oficiali în legătură cu desfășurarea misiunii, cu problemele de natură profesională sau personală pe care le-au întâmpinat pe parcursul acesteia.

Ministrul Atanasiu a avut o întrevedere cu șeful Statului Major General al Apărării Italiei, amiralul Giampaolo di Paola, aflat în vizită la militarii italieni din zonă. S-au purtat discuții, de asemenea, cu comandanții în subordinea cărora se află militarii români: generalul de brigadă Roberto Ranucci, comandantul Brigăzii „Ariette”, colonelul Claudio D’Angelo, comandantul Regimentului MSU (Unitate Multinațională Specializată), și generalul-maior Piotr Czerwinski (Polonia), comandantul Diviziei Multinaționale Centru-Sud.

Vizita se încheie în cursul serii, când este programată, la Basra, o întâlnire cu militarii români din cadrul Forței de Protecție a Misiunii de Asistență ONU în Irak și cu locțiitorul comandantului Diviziei Multinaționale Sud-Est, general de brigadă Enrico Mocellin (Italia).Biroul de Presa al M.Ap.N.