Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 447


COMUNICAT


Aproximativ 140 de militari din Ministerul Apărării Naționale au intervenit astăzi cu 30 de mijloace tehnice în șase județe ale țării pentru ajutorarea populației sinistrate și limitarea urmărilor inundațiilor.

Un număr de 62 de militari din Brigada 10 Geniu Brăila și 22 de marinari de la Componenta Fluvială a Forțelor Navale acționează la această oră în zona localității Frățilești, județul Ialomița, pentru repararea și consolidarea digului rupt de pe râul Ialomița.

De asemenea, începând cu ora 11.30, un elicopter de tipul IAR 330 L, de la Baza 90 Transport Aerian, execută o misiune la Tuzla, județul Constanța, pentru a transporta, în cadrul acțiunii umanitare “Vedete pentru sinistrați”, ajutoare constând în haine și alimente de primă necesitate – pâine, conserve, fructe. Aceeași aeronavă a decolat din nou, în jurul orei 16.00, pentru a transporta la Bărbulești medicamente de necesitate imediată, precum și doi medici și un asistent de la Spitalul Universitar de Urgență “Elias”, care vor acorda ajutor medical de urgență. Echipajul elicopterului este format din locotenent-comandorul Enache Binder Liviu, căpitanul Sârbu Sorin și maistrul militar Hurchi Constantin.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General