MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 52
Echipa Invictus România, pregãtitã pentru jocurile de la Haga

Echipa Invictus, formatã din militari rãniți în teatrele de operații, va reprezenta România la ediția din acest an a Jocurilor Invictus care se va desfãșura la Haga în perioada 16 - 22 aprilie.



 



Aceasta va fi a treia participare a echipei Armatei României la competiția sportivã internaționalã care susține recuperarea fizicã și psihicã a militarilor rãniți în teatre de operații, dupã edițiile din Toronto (2017) și Sydney (2018).



 



Echipa Armatei României va fi formatã din 20 de militari rãniți, clasați cu gradul I, II și III de invaliditate sau apt limitat. Aceștia vor concura la 7 discipline sportive, dintre care 6 discipline individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism și înot) și una de echipã (volei din poziþia ºezând).



 



Jocurile Invictus susțin o perspectivã de respect și empatie fațã de sacrificiul și traumele militarilor rãniți, a cãror implicare în activitãți sportive interne și internaționale este o oportunitate de reintegrare socialã și de redare a încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizicã și psihicã.



 



Reprezentanții mass-media interesați sã se acrediteze și sã participe la Invictus Games Haga 2022, sunt invitați sã aceseze, pânã la data de 1 martie, urmãtorul link:



https://invictusgames2020.com/en/external-media-accreditation/ pentru înregistrarea datelor.



 



Totodatã, cei interesați sã preia transmisiile în direct, pe timpul jocurilor, sunt rugați sã se adreseze broadcaster-ului oficial Meral Rood | FabriQ Media pe adresa de mail:  meral@fabriq.media.



 



***



 



În cadrul proiectului sunt încurajaþi sã participe toți militarii rãniți, dar ºi familiile acestora, care le vor putea fi alãturi, atât pe timpul pregãtirii ºi antrenamentelor, cât ºi la competiții.



 



Ca proiect de reprezentare naþionalã, „Invictus România” își propune sã atragã implicarea ºi sprijinul cetãþenilor, organizaþiilor guvernamentale ºi non-guvernamentale sau a altor instituþii care doresc sã contribuie, pe bazã de voluntariat, la succesul acestei iniþiative.