Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 451


Trupele române în desene ale copiilor afgani


Prezența trupelor române în cadrul Forței de Asistență pentru Securitate în Afganistan (ISAF) pare să-i fi impresionat și pe copiii afgani. Pe timpul executării unei misiuni de patrulare în Kabul, un militar român a primit de la un copil localnic un desen care reprezintă tehnică militară românească având inscripționate cuvintele “ISAF – Romania” și drapelul țării noastre.

Ceea ce ar fi putut să-l inspire pe micul „artist” este faptul că militarii români din ISAF sprijină forțele armate și de poliție afgane pentru asigurarea unui climat de securitate favorabil în acestă perioadă electorală. De asemenea, militari din cadrul detașamentului ANA Training instruiesc soldați afgani în specialități cum sunt infanterie, cercetare, tancuri, transmisiuni și logistică.

Desenul copilului afgan a ajuns, în cele din urmă, la unul dintre membrii delegației conduse de ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, și șeful Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan, care a efectuat, între 26 și 28 septembrie, o vizită în teatrele de operații din Irak și Afganistan.
Desenul copilului afgan (format .jpg) precum și informații suplimentare (foto, audio, video) despre vizita delegației M.Ap.N. în teatrele de operații pot fi accesate pe site-ul www.mapn.ro.Biroul de Presa al M.Ap.N.