Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 129


COMUNICAT


In perioada 5–15 mai a.c., domnul Sorin Encutescu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, a participat la seminarul international pentru personal militar si civil cu functii de conducere organizat de Centrul European pentru Studii de Securitate „George C. Marshall”, din localitatea germana Garmisch-Partenkirchen.

Desfasurat sub presedintia domnului dr. John P. Rose, directorul centrului, seminarul a avut ca tema „Razboiul global Ómpotriva terorismului: conflict definitoriu al secolului 21”. Expunerile prezentate si discutiile purtate la nivelul unor abordari academice au vizat subiecte precum: cauzele si istoria terorismului, legislatia internationala in domeniul luptei impotriva terorismului, strategii si metode (diplomatice, militare, financiare, etc.) pentru combaterea terorismului, din perspectiva europeana si americana.

Pe timpul seminarului, domnul Encutescu a avut intalniri cu oficiali militari si civili din S.U.A., Germania, Franta, Marea Britanie, Rusia, Olanda si Iran.Biroul de presa al MApN