Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col Dan Mircea

 


Comunicat nr. 461


GENERALUL MEDAR ESTE NOUL DIRECTOR GENERAL AL DIRECTIEI GENERALE DE INFORMATII A APARARII


Prin decizie a primului ministru al Guvernului României, începând cu 3 octombrie a.c., generalul locotenent ing. Sergiu-Tudor Medar a fost numit, la propunerea ministrului apărării naționale, în funcția de director general al Direcției Generale de Informații a Apărării.

Până la numirea în noua funcție, generalul Medar a fost, începând din 1999, șeful Direcției Informații Militare, din cadrul Direcției Generale de Informații a Apărării.

Născut la 1 ianuarie 1948, în municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, generalul Medar a absolvit, în anul 1970, Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini, din cadrul Institutului Politehnic București. În anul 1986, când a obținut titlul de doctor, a fost activat cu gradul de căpitan și încadrat cercetător științific la Institutul de Cercetare Științifică și Inginerie Tehnologică.

În perioada 1990-1992 și-a desfășurat activitatea la Direcția Informații Militare, între timp urmând cursul postuniversitar de informații militare. În anul 1992 a fost numit adjunct al atașatului apărării, militar, aero și naval al României în Statele Unite ale Americii, Republica Argentina și Republica Federativă a Brazilei. În 1996 a fost promovat pe funcția de atașat al apărării, militar, aero și naval al României în Statele Unite ale Americii. Este căsătorit, soția fiind ingineră și au împreună o fiică în vârstă de 30 de ani.

Generalul Medar îi succede în funcția de director general al Direcției Generale de Informații a Apărării generalului locotenent Gheorghe Rotaru, care a fost înaintat în gradul de general cu patru stele și trecut în rezervă la limită de vârstă, cu noul grad.

Generalul Rotaru a fost directorul general al Direcției Generale de Informații a Apărării începând din 15 iulie 1999, după ce în perioada 1996-1998 a fost șeful Biroului Militar de Legătură la Cartierul General al N.A.T.O., iar între 1998 și 1999 a îndeplinit funcția de reprezentant militar al României la Cartierul General al N.A.T.O.Biroul de Presa al M.Ap.N.