Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Florin Jipa

 


Comunicat nr. 465


Captură record în Afganistan


O echipă mobilă de însoțire din Detașamentul românesc ANA Training, împreună cu 261 de militari afgani și doi militari americani au confiscat, în cursul zilei de 5 octombrie a.c., peste trei tone de hașiș, muniție și armament în urma unei misiuni de scotocire, pe o suprafață de 90 km pătrați, în provincia Paktia, situată la aproximativ 100 km sud de Kabul.

Captura a constat în 3,3 tone hașiș, 70 de grenade de mână, 90 de focoase pentru grenade, aproximativ 15.000 cartușe, un aruncător de grenade AG-7 cu patru lovituri explozive, un proiectil de tun, un aruncător calibru 37 mm., șase pistoale mitralieră, două carabine și o pușcă mitralieră. S-a mai descoperit de asemenea o cultură de hașiș cu o suprafață de aproximativ 5000 metri pătrați.

Detașamentul ANA Training IV, format din 46 de militari români acționează în cadrul misiunii ENDURING FREEDOM și are ca principale misiuni pregătirea militarilor afgani în diferite specialități și participarea la misiuni împreună cu unități ale armatei naționale afgane.Biroul de Presa al M.Ap.N.