Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 474


Vizită de evaluare în Afganistan


“Puteți fi mândri de soldații dumneavoastră”, i-a spus generalul B.B. Bell, comandantul Forțelor Terestre Americane din Europa (USAREUR), șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Sorin Ioan, la finele vizitei în Afganistan pe care cei doi oficiali au efectuat-o în această săptămână, începând din data de 7 octombrie a.c.

Scopul vizitei a fost de evaluare a activității militarilor români și americani dislocați în teatrul de operații pe timpul desfășurării alegerilor parlamentare. Programul a inclus întâlniri și discuții cu comandanții structurilor NATO și ai comandamentelor Coaliției din Afganistan, cu personalul de stat major și militarii din zonele în care acționează și militarii români: Kabul, Baghram, Kandahar și Konduz.

Generalul Bell a apreciat profesionalismul și responsabilitatea militarilor noștri în îndeplinirea misiunilor de luptă, precum și participarea lor la activitățile de pregătire a forțelor locale și de reconstrucție a comunităților din zonele în care acționează.

Generalul-locotenent Ioan Sorin a participat la această vizită în urma invitației primite de la comandantul USAREUR, iar din delegație au mai făcut parte generalul-locotenent german Karl Heinz Lather, locțiitorul comandantului Componentei Terestre a Comandamentului Aliat din Heidelberg (Germania), colonelul Barbara Kuennecke, atașatul apărării al SUA în România, alți ofițeri și subofițeri români și americani.Biroul de Presa al M.Ap.N.