Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Sergiu Vintila

 


Comunicat nr. 491


Consultări la nivel înalt NATO-Ucraina


Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, domnul Ion Mircea Plângu, a luat parte în data de 24 octombrie a.c., la Reuniunea Comisiei NATO-Ucraina, care a avut loc la Vilnius, Lituania.

Pe parcursul discuțiilor oficiale au fost dezbătute modalități de aprofundare a Dialogului Intensificat NATO-Ucraina, inițiat în aprilie 2005. Totodată, reuniunea a oferit oportunitatea unui schimb de opinii cu privire la reforma forțelor armate ucrainene și a sistemului național de securitate. De asemenea, s-au făcut referiri la experiența acumulată în procesul de aderare la NATO de către fostele state Partenere, actuale membre ale Alianței Nord-Atlantice.

Pe parcursul consultărilor, secretarul de stat Ion Mircea Plângu a avut o scurtă întrevedere bilaterală cu ministrul ucrainean al apărării, domnul Anatoliy Grytsenko.
În finalul reuniunii a avut loc semnarea scrisorii de intenție pentru susținerea de către țările aliate a Programului de Dezvoltare Profesională în domeniul apărării.
Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare