Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Florin Popoaca

 


Comunicat nr. 548


Militar român decedat în Grecia


Un militar angajat pe bază de contract aflat în misiune la bordul fregatei „Regele Ferdinand” a decedat ieri, 7 decembrie, în jurul orei 21.30, la scurt timp după internarea în Spitalul Universitar din Iraklion, localitate aflată pe insula grecească Creta.

Iordache Bogdan și-a pierdut cunoștința la ora 16.15, în timp ce se afla împreună cu doi colegi în spațiul de repaus al navei. Echipa medicală a navei i-a acordat militarului asistența de urgență. La solicitarea comandantului fregatei, Comandamentul NATO de la Napoli a trimis un elicopter în zona de acțiune a navei, pentru a-l transporta pe militar la cel mai apropiat spital.

Cauzele decesului urmează să fie stabilite de medicii spitalului din Iraklion. Iordache Bogdan era în vârstă de 31 de ani, divorțat și avea un copil. Militarul era ambarcat la bordul fregatei „Regele Ferdinand” din data de 1 iunie 2004, fiind apt medical la momentul plecării în misiune.

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral dr. Gheorghe Marin, a transmis sincere condoleanțe familiei îndoliate și a ordonat măsurile necesare pentru aducerea în țară a corpului neînsuflețit al militarului.

„Regele Ferdinand” a plecat din țară pe 5 octombrie 2005 și a intrat, începând cu 15 octombrie, sub comanda operațională a NATO. Fregata își va continua participarea la operația „Active Endeavour” până pe 15 decembrie a.c.

Persoană de contact: căpitan Florin Popoacă, ofițerul de relații publice al Statului Major al Forțelor Navale, telefon 0722-577.954.Statul Major al Fortelor Navale