Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 556


Editura Militară la aniversare


Vineri, 16 decembrie a.c., de la orele 13.00, în Sala de Marmură a Cercului Militar Național va avea loc o ceremonie dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Editurii Militare.

Festivitatea marchează momentul cel mai important al unui program bogat de manifestări, organizate de Editura Militară pe parcursul anului 2005. La aniversarea instituției au fost invitate oficialități din Ministerul Apărării Naționale, personalități ale vieții culturale românești, scriitori care au publicat la Editura Militară, ziariști și cititori fideli.

* * *

Editura Militară a fost înființată la 27 decembrie 1950, prin ordin al ministrului forțelor armate, în vederea asigurării apariției lucrărilor de doctrină, memorialistică, știință și artă militară, necesare educării spiritului patriotic și informării cadrelor militare și ostașilor cu ceea ce este nou în domeniile instrucției și educației, strategiilor și mijloacelor tehnice de apărare.

Între personalitățlei culturale și științifice care au publicat la Editura Militară s-au aflat Constantin C. Giurescu, Dinu C. Giurescu, Hadrian Daicoviciu, Dan Berindei, Florin Constantiniu, Radu R. Florescu, Andrei M. Pippidi și scriitori ca Nichita Stănescu, Marin Preda, Marin Sorescu, Petre Sălcudeanu, Mircea Horia Simionescu, Grigore Hagiu, Mircea Nedelciu, Costache Olăreanu, Traian T. Coșovei, Petre Răileanu, Sorin Preda și alții.

Multe dintre lucrările apărute la Editura Militară au dobândit o binemeritată recunoaștere pe plan național, unele fiind răsplătite cu Premiul Academiei Române.Biroul de Presa al M.Ap.N.