Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 35


GENERALUL BĂDĂLAN - PERSONALITATEA MILITARĂ A ANULUI 2005


În cadrul ceremoniei de deschidere a lucrărilor Conferinței internaționale "Dezvoltarea infrastructurilor în zona Mării Negre în noul context euro-atlantic", șeful Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan, a primit astăzi din partea Asociației George C. Marshall - România medalia pentru personalitatea militară a anului 2005.

„Primesc medalia în numele Armatei României, organismul de apărare și securitate al țării care, pe parcursul anului 2005, a făcut, cred, încă o dată, demonstrația că este capabil să participe oriunde este nevoie în lume la lupta împotriva terorismului, la asigurarea securității internaționale și, prin aceasta, să mărească gradul de securitate a României,” a declarat generalul Bădălan.

Șeful Statului Major General a susținut în cadrul conferinței comunicarea științifică intitulată „Repere ale construcției arhitecturii de securitate în arealul Mării Negre”. Manifestarea de la sediul Camerei de Comerț și Industrie a României a fost organizată de Asociația George C. Marshall - România, Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall, din Garmisch-Partenkirchen (Germania), ambasadele din România ale Germaniei și Statelor Unite ale Americii.Biroul de Presa al M.Ap.N.