Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Iuri Covaleov

 


Comunicat nr. 151


COMUNICAT


În perioada 2 iunie – 23 iulie a.c., nava-școală „Constanța”, având la bord, în afara echipajului, 60 de studenți în anii II și III de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum și 85 de actori și personal tehnic român și francez, va participa la proiectul cultural internațional „Odyssee 2003”. Aflat la cea de-a doua ediție, proiectul a fost inițiat de Institutul Internațional al Teatrului Mediteranean (Franța) în colaborare cu Teatrul Bulandra din București.

Voiajul anterior al navei, executat în anul 2001, a fost o premieră în istoria culturii și navigației române. „Constanța” a poposit în 14 porturi din 8 state aflate în spațiul mediteraneano – pontic, integrând astfel piesa „Les Ulysses” într-un grandios concert al artelor, care a asociat teatrul altor multiple evenimente culturale: expoziții de fotografie, recitaluri de poezie contemporană, momente coregrafice, proiecții de filme documentare și artistice, spectacole folclorice, seri literare și lansări de carte, dezbateri, mese rotunde etc.

Marșul din acest an, care include escale în 17 porturi din 12 țări, se înscrie în orientarea generală a armatei române de deschidere spre valorile internaționale, oferind Forțelor Navale oportunitatea de a promova imaginea în lume a marinei militare și a armatei, de a asigura pregătirea echipajului navei pentru îndeplinirea unor misiuni de lungă durată, precum și pentru executarea practicii de vară a studenților.

Duminica, 1 iunie a.c., ora 19.00, la bordul navei va fi organizată o conferinta de presa, jurnaliștii interesați să participe la acest eveniment urmând să se prezinte la Poarta 1 a Portului Constanța, între orele 18.30 – 18.45. După conferința de presă, echipa de actori care va participa la proiect va susține, la bordul navei, primul spectacol pentru publicul constănțean.Statul Major al Fortelor Navale