Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Constantin Spinu

 


Comunicat nr. 76


COMANDANTUL COMANDAMENTULUI ALIAT PENTRU TRANSFORMARE VIZITEAZĂ ROMÂNIA


O delegație militară condusă de generalul Lance L. Smith, comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare și comandant al Comandamentului Intercategorii de Forțe Americane (US Joint Forces Command), va efectua o vizită în România, în perioada 11-14 martie a.c., la invitația generalului dr. Eugen Bădălan, șeful Statului Major General.

Pe parcursul discuțiilor oficiale vor fi prezentate informări cu privire la procesul de transformare a Armatei României și la participarea militarilor români la misiuni internaționale. Vor fi, de asemenea, abordate subiecte referitoare la procesul de transformare a Alianței, precum și situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre. Cei doi înalți oficiali vor analiza și aspecte ale relațiilor militare româno-americane.

În programul vizitei generalului Smith sunt incluse primiri la Președintele României, Traian Băsescu, precum și la președintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, Mihai Stănișoară .

Generalii Smith și Bădălan vor susține o conferință de presă comună, la sediul M.Ap.N., luni, 13 martie, începând cu ora 11.15.

Jurnaliștii care doresc să participe la evenimentul de presă sunt așteptați la intrarea din strada Izvor (Punctul de Control nr. 3), luni, între orele 10.45 și 11.00.Compartimentul de relații publice al Statului Major General