Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 152


COMUNICAT


Marti, 3 iunie a.c., comandantul Corpului Infanteriei Marine a SUA, general (patru stele) Michael Hagee, se va afla, la Constanta, intr-o scurta vizita prilejuita de desfasurarea exercitiului “Cornerstone 2003”.

Programul include o intalnire cu generalul-locotenent Tiberiu Costache, directorul Statului Major General, precum si cu alti oficiali militari.

Vizita generalului Hagee la exercitiul “CORNERSTONE 2003” demonstreaza importanta care se acorda acestui exercitiu care se desfasoara in Romania. Prezenta generalului american ofera fiecarei natiuni participante oportunitatea de a-si dovedi capacitatea de a desfasura misiuni comune, ca o adevarata coalitie multinationala.

Reprezentantii mass-media vor primi informatii la zi despre “Cornerstone 2003”, in cadrul unui briefing desfasurat, incepand cu ora 11.00, la Centrul de Presa - care functioneaza in localul fostului Liceu Militar de Marina, din Constanta, str. Soveja -, si vor fi invitati sa viziteze doua din locurile in care se efectueaza lucrari in cadrul exercitiului. Pe parcursul zilei, vor avea posibilitatea sa il intalneasca pe generalul Michael Hagee.

Jurnalistii din Constanta se vor acredita la Centrul de Presa pana luni, 2 iunie, ora 16.00; persoana de contact: sublocotenent Alice Moldovan, tel. 0241-550.487, mobil: 0722-682.054.

Ministerul Apararii Nationale va asigura transportul jurnalistilor de la Bucuresti (plecarea la ora 7.15, de la Punctul de Control nr. 3, intrarea dinspre Hotel Marriott) la Constanta si retur (revenirea in Capitala, in jurul orei 18.00), jurnalistii interesati urmand sa se inscrie pentru aceasta activitate la Biroul de Presa al M.Ap.N., pana luni, 2 iunie, ora 15.00.Biroul de presa al MApN