Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 84


Ministrul Atanasiu, în vizită la Baku„România susține apropierea statelor din Caucazul de Sud de instituțiile europene și euroatlantice”, a declarat ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, la Baku, Azerbaidjan, la întâlnirea cu ministrul azer al apărării, generalul-colonel Safar Abiyev.

Cei doi miniștri au semnat o serie de acorduri care privesc cooperarea tehnico-militară, învățământul militar și protecția informațiilor.”Vizita pe care o efectuăm, convorbirile și documentele semnate cu puțin timp în urmă, reflectă cursul ascendent al relațiilor noastre militare”, a declarat Teodor Atanasiu.

În cursul dialogului purtat la Baku au fost abordate aspecte privind transformările prin care trec cele două armate în contextul noilor riscuri și amenințări de securitate, reforma instituțiilor militare, participarea la misiunile internaționale și posibila cooperare în domeniul tehnico-militar.

„Reiterez și cu acest prilej oferta de sprijin și asistență în domeniul reformei sectorului de apărare și suntem deschiși pentru identificarea unor noi domenii de cooperare”, a menționat ministrul român al apărării.

Delegația română a fost primită de președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, care a subliniat importanța intensificării cooperării dintre cele două state, în contextul raporturilor strategice dintre Marea Neagră și Marea Caspică, care includ și coridoarele de transport al resurselor energetice.

Ministrul apărării naționale a mai avut întrevederi cu președintele Parlamentului, cu primul-ministru și cu adjunctul ministrului de externe ai Republicii Azerbaidjan.Biroul de Presa al M.Ap.N.