Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 86


O comisie de la Comandamentul 2 Operational Intrunit va cerceta evenimentul din IrakCaporalul Dobre Lili, care a fost rănit ieri în Irak, este în continuare în stare de comă la spitalul din Kuwait City, unde se află sub îngrijiri medicale.

O comisie a Comandamentului 2 Operațional Întrunit ,,Mareșal Alexandru Averescu” urmează să se deplaseze în teatrul de operații din Irak pentru a cerceta circumstanțele în care s-a produs evenimentul. Comisia include și un procuror militar.

Caporalul Dobre este militar angajat prin contract la Batalionul 280 Infanterie, unitate aflată în misiune în Irak din luna ianuarie 2006. Ieri, 14 martie, în jurul orei 14.30, după ce revenise dintr-o misiune, militarul s-a rănit prin împușcare în cap, într-un cort din tabăra de dislocare a unității, Camp Mittica. După ce i s-a acordat asistență medicală de urgență în cadrul unității, militarul a fost transportat la spitalul Brigăzii italiene „Sassari”, în subordinea căreia acționează batalionul românesc. Ulterior, caporalul Dobre a fost transportat cu un elicopter aparținând forțelor italiene la un spital din Kuwait City.

Militarul este în vârstă de 28 de ani, necăsătorit și este angajat la Batalionul 280 Infanterie, din Focșani, din anul 2001. A mai participat la misiuni internaționale în Kosovo și în Afganistan.
Biroul de Presa al M.Ap.N.