Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 133


Militarii sărbătoresc Învierea Domnului


În toate marile unități și unitățile militare ale Ministerului Apărării Naționale au fost luate măsuri pentru ca militarii să întâmpine, potrivit tradiției creștine, sărbătoarea Învierii Domnului.

Astfel, în capelele militare, atât în țară, cât și în teatrele de operații unde sunt dislocați militarii noștri, vor fi oficiate slujbe religioase și vor fi organizate mese festive cu preparate culinare specifice sărbătorilor Pascale pentru soldații aflați în cazărmi, cu participarea comandanților de unități și subunități.

Militarii în termen și cu termen redus vor beneficia, prin rotație, de învoiri și permisii, pentru a putea fi alături de cei dragi.

În toate teatrele de operații s-au deplasat delegații care vor transmite mesaje de Paște celor aflați departe de țară, le vor duce felicitări și cadouri, precum și produse tradiționale românești pentru organizarea meselor festive (cozonac, ouă roșii), care nu pot fi procurate pe plan local.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Sorin Ioan, vizitează în perioada 20-26 aprilie a.c., subunitățile participante la misiunea de stabilizare și reconstrucție a Irakului (Batalionul 280 Infanterie și Compania de poliție militară de la Tallil, respectiv Detașamentul de Geniu, din Al Kut), precum și Compania de vânători de munte care asigură protecția misiunii ONU, la Basrah.

În Afganistan, la Kandahar, Sărbătorile Pascale vor fi întâmpinate de militarii Batalionului 341 Infanterie „Rechinii albi” împreună cu o delegație condusă de generalul de brigadă Ion Chirănescu, care se află în prezent la comanda Comandamentului 2 Operațional Întrunit ,,Mareșal Alexandru Averescu”. În același timp, personalul care asigură, de la începutul lunii aprilie a.c., comanda Aeroportului Internațional din Kabul îl au ca oaspete, de sărbători, pe locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Mihail Orzeață.

De asemenea, prin grija conducerii și a personalului din structurile M.Ap.N. au fost făcute cadouri de Paște unor cămine de copii din București și din țară.

Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, s-a întâlnit, la Cercul Militar din Brașov, în cursul zilei de ieri, 20 aprilie, cu membri ale familiilor militarilor din Brigada 2 Vânători de Munte, care se află în teatrele de operații, pentru a îi felicita cu prilejul sărbătorilor și a oferi cadouri de Paști copiilor care au părinții în misiune.

La Centrul Social al Fundației „Sfântul Dimitrie”, din București, șeful Statului Major General, general dr.Eugen Bădălan, și copiii ansamblului «Andantino» al Cercului Militar Național au împărțit, în numele personalului militar și civil din S.M.G., cadouri constând în îmbrăcăminte, rechizite și alimente.

Pe întreaga perioadă a Sărbătorilor Pascale sunt luate măsuri pentru asigurarea continuității conducerii activităților, îndeplinirea misiunilor în teatrele de operații, paza și protecția obiectivelor militare.

Totodată, vor fi continuate misiunile de intervenție în sprijinul populației afectate de inundații.Biroul de Presa al M.Ap.N.