Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 143


PRECIZARE


În legătură cu informațiile apărute în presă cu privire la achiziționarea de băuturi alcoolice, Biroul de Presă al M.Ap.N. este împuternicit să difuzeze următoarele precizări ale Direcției Administrative și Servicii:


În anul 2006, Direcția Administrativă și Servicii a organizat o singură procedură de achiziție publică (licitație deschisă) pentru achiziția unor astfel de produse. Procedura a avut loc pe data de 28.02.2006, cu repetare pe 23.03.2006. Anunțurile de participare la licitația deschisă au fost publicate în Monitorul Oficial, Partea a VI-a - Achiziții Publice, în lunile februarie, respectiv martie 2006.

În urma repetării procedurii, au depus oferte două societăți comerciale: S.C. Impex Delcanti SRL și SC Mark ENG SRL. Contractul a fost atribuit firmei S.C. Impex Delcanti SRL. Furnizorul va livra produsele, iar beneficiarul va face plata și repartizarea acestora, conform clauzelor contractuale, în urma comenzilor lansate periodic de beneficiar, pe întreg parcursul anului 2006.

Din cantitatea totală contractată, 60% este destinată pentru activitățile desfășurate în cadrul programului Comitetului Internațional de Coordonare a Serviciilor Militare Sociale (C.L.I.M.S.) și în centrele de refacere a capacității de muncă a personalului armatei. Contravaloarea produselor consumate în cadrul programului C.L.I.M.S. și în centrele de refacere a capacității de muncă se recuperează conform prevederilor legale, sumele astfel obținute reîntregind bugetul ordonatorului de credite.

Restul de 40% din produse sunt destinate activităților de reprezentare organizate de Ministerul Apărării Naționale, conform normelor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 552 din 5 august 1991.
Biroul de Presa al M.Ap.N.