Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Gl.fl.aer.ing. Ion-Eftimie Sandu

 


Comunicat nr. 159


COMUNICAT


In cadrul vizitei oficiale pe care o efectueaza in Belgia, secretarul de stat si sef al Departamentului pentru Armamente din M.Ap.N., domnul dr. ing. Gheorghe Matache, s-a intalnit cu Directorul National pentru Armamente, domnul general-maior Guido Andries, cu adjunctul sefului Apararii (Statului Major General), domnul general-locotenent Jean Marie Jokin, si cu domnul Raymond Lefavre, presedintele Grupului Industrial Belgian pentru Aparare.

Discutiile au vizat informarea reciproca privind stadiul reformelor sistemului militar, modul de abordare a managementului integrat al achizitiilor militare si a sustinerii logistice a sistemelor de armamente pe intreaga durata de viata.

In cadrul intalnirilor au fost abordate si probleme legate de tendintele pe plan european privind reorganizarea si regruparea industriilor de aparare in cadrul organismelor si organizatiilor care functioneaza in cadrul NATO si UE.
Secretarul de stat Gheorghe Matache a adresat reprezentantilor industriei de aparare belgiene invitatia de a vizita Expozitia internationala de tehnica militara de la Bucuresti din luna noiembrie a.c., EXPOMIL-2003, si a incurajat cooperarea industriala cu companiile de profil romanesti.

Miercuri, 4 iunie a.c., secretarul de stat si sef al Departamentului pentru Armamente va vizita Centrul de Competenta pentru Armamente, Academia Militara Regala si Departamentul Stiintific de Cercetare.

Cu acest prilej, se va face o evaluare a relatiilor bilaterale, in scopul identificarii posibilitatilor de dezvoltare a cooperarii in domeniul tehnico-militar.



Departamentul pentru Armamente