Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Mircea Dan

 


Comunicat nr. 146


Conducerea M.Ap.N. regretă decesul caporalului Bogdan Hâncu


Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă regretul pentru decesul caporalului Bogdan Hâncu, căzut la datorie astăzi în Irak, și este alături de familia îndoliată.

Prin ordin al ministrului apărării naționale, militarul a fost înaintat la gradul de sublocotenent post-mortem. Ministerul va lua toate măsurile necesare pentru a sprijini familia lui Bogdan Hâncu în aceste momente grele.

Ministerul Apărării Naționale își exprimă, de asemenea, regretul pentru pierderile umane suferite de partenerii italieni.

Misiunile Armatei României în teatrele de operații implică și riscuri pe care militarii și le asumă voluntar. Ministerul Apărării Naționale apreciază devotamentul și profesionalismul cu care militarii români își duc la îndeplinire misiunile, conform angajamentelor asumate de țara noastră, și este alături de aceștia în toate împrejurările. Protejarea lor va rămâne și în continuare una dintre preocupările noastre majore.

Militarii noștri se găsesc în Irak pentru a da localnicilor șansa de a a-și alege liber viitorul democratic. Noi, în România, putem aprecia foarte bine greutățile prin care trec irakienii și, din acest motiv, este important să participăm activ la reconstrucția Irakului.Biroul de Presa al M.Ap.N.