Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 151


Sublocotenentul (post-mortem) Bogdan Hâncu a fost condus pe ultimul drum


Astăzi, 30 aprilie, la Iași au avut loc funeraliile sublocotenentului (post-mortem) Bogdan Valerian Hâncu, căzut la datorie joi, 27 aprilie a.c., pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Irak.

La ceremonia religioasă au fost prezenți, alături de familia îndoliată, ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, șeful Statului Major General, generalul dr. Eugen Bădălan, colegi și prieteni, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, un numeros public.

“Văd în gestul său curajos, care l-a costat viața, iubirea pe care o purta celor de acasă și pentru care se afla la datorie departe de țară”, a afirmat Teodor Atanasiu, în mesajul rostit cu acest prilej. « Știu că visul său era acela de a deveni militar de carieră, la fel ca părinții săi. Personal, aș fi vrut să semnez ordinul de avansare a lui Bogdan la gradul de sublocotenent... Un ordin pe care să nu se afle înscris cuvântul post-mortem și de care să se bucure întreaga sa familie și toți cei ce-l cunoșteau. Nu a fost să fie așa, căci soarta nemiloasă l-a răpit dintre noi », a adăugat ministrul apărării. Atanasiu a mai spus că acesta este, din păcate, tributul de sânge pe care România este nevoită să îl plătească în lupta împotriva terorismului internațional, dar că speră că sacrificiul lui Bogdan Hâncu nu va fi zadarnic și că poporul irakian va avea, și cu ajutorul militarilor români, un viitor democratic și liber.

În numele Statului Major General și al său personal, generalul Eugen Bădălan a adus, la rândul său, un ultim omagiu sublocotenentului (post-mortem) Bogdan Valerian Hâncu.“Este o grea pierdere pentru familia sa dar, nu în ultimul rând, și pentru cealaltă familie a lui Bogdan, Armata României, a cărei uniformă a îmbrăcat-o cu atâta drag. În calitatea pe care o am afirm cu toată răspunderea că Armata a depus toate eforturile pentru a atinge cel mai înalt nivel posibil în ceea ce privește securitatea militarilor noștri ce acționează în teatrele de operații externe. Starea și, mai ales, securitatea lor va fi în continuare principala noastră preocupare“, a spus generalul Bădălan.

Sublocotenentul (post-mortem) Bogdan Valerian Hâncu a fost condus pe ultimul său drum la Cimitirul Eternitatea, unde, după intonarea imnului de stat al României, garda de onoare i-a prezentat onorul și a executat trei salve, cu armamentul de infanterie. La finalul ceremonialului, ministrul apărării naționale a înmânat familiei îndoliate drapelul tricolor al României.Biroul de Presa al M.Ap.N.