Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 163


COMUNICAT


Miercuri, 4 iunie a.c., s-a incheiat prima etapa a aplicatiei “Apuseni 2003”, organizata si condusa de Sectia Actiuni Psihologice din Statul Major General in zona municipiului Brad, judetul Hunedoara, activitate care a avut ca obiectiv verificarea pregatirii personalului si a capacitatii functionale a mijloacelor tehnice din dotarea Centrului de Operatiuni Psihologice pe timpul realizarii unui dispozitiv operativ, dupa efectuarea unui mars pe distanta mare.

Urmatoarea etapa a aplicatiei si-a propus constituirea si activarea Elementului de Sprijin Operatii Psihologice (E.S.O.P.) din compunerea comandamentului unei Forte Multinationale Intrunite (Combined Joint Task Force – C.J.T.F.), angajata in gestionarea unei situatii de criza. Activitatea presupune instalarea si exploatarea unei retele informatice proprii, precum si a unui dispozitiv tehnic, in scopul facilitarii indeplinirii misiunilor Fortei Multinationale Intrunite.

Pe parcursul aplicatiei “Apuseni 2003” se urmareste antrenarea specialistilor din structurile participante pentru indeplinirea obiectivelor de interoperabilitate cu armatele tarilor membre NATO, prin exersarea procedurilor de planificare, conducere si desfasurare a operatiilor psihologice, proces asistat integral de calculator.

De asemenea, in perioada 5 – 10 iunie a.c., postul de radio militar “Gloria” va emite zilnic in gama undelor medii, pe frecventa 1584 KHz, intre orele 9.00 – 12.00 si 16.00 – 19.00, precum si in gama undelor scurte, pe frecventa 4622 KHz, intre orele 7.00 – 9.00 si 14.00 – 16.00. Totodata, va fi editata si tiparita, in conditii de campanie, revista aplicatiei “Apuseni 2003”.

Luni, 9 iunie a.c., in cadrul zilei dedicata presei, jurnalistii vor avea acces in raionul aplicatiei, unde va fi organizata o conferinta de presa, incepānd cu ora 11.00, la Caminul de garnizoana din municipiul Brad.

Pentru jurnalistii interesati, Statul Major General organizeaza deplasarea in localitatea Brad cu un mijloc de transport care va pleca de la sediul M.Ap.N., Punctul de control nr. 3 (lānga hotelul Marriott), duminica 8 iunie a.c., ora 11,00. Doritorii sunt rugati sa se inscrie la Compartimentul de relatii publice al Statului Major General, telefon/fax: 410.56.73 sau mobil 0722-380.138, pāna vineri, 6 iunie a.c., ora 12.00. Persoana de contact: maior Nezir Gelaledin.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General