Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 204


Manifestări dedicate Zilei Eroilor


Ziua Eroilor va fi celebrată, în localitățile unde sunt dislocate unități militare, prin ceremonialuri militare și religioase dedicate memoriei celor care au căzut la datorie în războaiele purtate de poporul român și în misiuni internaționale, ori care s-au jertfit în timpul Revoluției din decembrie 1989.

Manifestările comemorative, care se vor desfășura joi, 1 iunie a.c., sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, Asociația Națională a Veteranilor de Război și cu reprezentanți ai cultelor religioase.

Ceremonialurile de depuneri de coroane de flori din București vor avea loc, de la ora 10.00, la Monumentul Eroilor din fața Universității Naționale de Apărare și la Cimitirul Israelit “Filantropia”, iar de la ora 12.00, la Mormântul Ostașului Necunoscut (din Parcul Carol), la Cimitirul Eroilor Revoluției (Calea Șerban Vodă), Cimitirul Eroilor din al Doilea Război Mondial (din cadrul Cimitirului Militar Ghencea) și la Parcela de Onoare din Cimitirul Reînvierea.

Ziua Eroilor a fost proclamată zi de sărbătoare națională a poporului român prin Legea nr. 379, din 2003, iar manifestările dedicate acestui eveniment sunt organizate, conform tradiției creștine, în Ziua Înălțării Domnului.Biroul de Presa al M.Ap.N.