Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 172


COMUNICAT


În perioada 11-13 iunie a.c., ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, va participa, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Nord Atlantic și Comitetului de Planificare a Apărării al NATO în format „19+7”.

Este prima întâlnire la nivel înalt a Consiliului Nord Atlantic, precum și a Comitetului de Planificare a Apărării, principalele foruri de decizie în cadrul Alianței, la care participă și miniștrii apărării din statele invitate la aderare.

Pe agenda de discuții se vor afla problematica transformării Alianței Nord-Atlantice, noile misiuni ale NATO precum și aspecte referitoare la stadiul integrării în Alianță a celor 7 state invitate. În acest sens, miniștrii apărării vor adopta documente fundamentale pentru definirea noilor angajamente și capabilități ale NATO și vor analiza operațiile în desfășurare și în pregătire ale Alianței.

Vineri, 13 iunie, ministrul Ioan Mircea Pașcu va participa la reuniunea Consiliului Parteneriatului Euroatlantic (EAPC). În aceeași zi, va avea întâlniri cu omologii săi din Republica Moldova, generalul de brigadă Victor Gaiciuc, și din Republica Macedonia, dr. Vlado Buckovski.

De asemenea, ministrul apărării naționale participă, pe 11 iunie, la Conferința „Reinventing Global Security”, organizată sub egida fundației „New Defense Agenda”, unde va susține o prelegere în cadrul sesiunii de dezbateri dedicată analizei unei noi doctrine de apărare post-Irak. La conferință sunt invitate personalități marcante ale vieții politice și militare internaționale.Biroul de Presa al M.Ap.N.