Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 246


Peste 100 de elevi au ajuns la examenul de capacitate cu camioane militare


În cursul zilei de marți, 20 iunie, militari aparținând Brigăzii 81 Mecanizate, au transportat cu camioane militare aproximativ 100 de copii la testele naționale. Astfel, un număr de 26 elevi din comunele Aluniș, Poenile Zagrei, Perișor și Suplai au susținut examenul în școala din localitatea Salva, iar 77 elevi din comunele Căianu Mic și Spermezeu au fost transportați la o școală situată în comuna Căianu Mic.

Militari ai aceleiași unități au acționat și pentru salvarea persoanelor afectate de inundații în localitățile Căianu Mic, Zagra, Poenile Zagrei, Târlișina și Mocot din județul Bistrița-Năsăud. În acest moment, au fost trimise la Căianu Mic o autocisternă, un camion cu apă potabilă și două autostații Panther care să asigure legăturile telefonice în zonă.

În zilele de 20 și 21 iunie, la solicitarea Prefecturii și a Inspectoratului pentru situații de urgență din județul Galați, peste 100 de militari din batalioanele 284 Tancuri „Cuza Vodă” și 300 Infanterie „Sfântul Andrei” din Galați au acționat și continuă să sprijine populația din zonele afectate de inundații în urma revărsării râului Prut. Militarii desfășoară activități de evacuare a populației și transportare a bunurilor acesteia, precum și lucrări de consolidare a digurilor din localitățile Mața Rădeanu și Rogojeni, județul Galați.Biroul de Presa al M.Ap.N.