Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: colonel Alexandru Cotoară-Nicolae

 


Comunicat nr. 249


Informatie de presa


O delegație militară condusă de domnul Mohammad Hamayon Fawzi, adjunctul ministrului apărării pentru pregătire și personal din Ministerul Apărării al Republicii Islamice Afganistan, efectuează o vizită în România, în perioada 21 – 23 iunie a.c., la invitația secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, Ion Mircea Plângu.

Pe parcursul discuțiilor oficiale dintre secretarul de stat Ion Mircea Plângu și demnitarul afgan, au fost explorate modalități și direcții de acțiune cu privire la sprijinul pe care îl poate oferi Armata României în procesul reformei sectorului de securitate afgan, în general, și al armatei naționale afgane, în particular. Partea afgană a solicitat de asemenea, sprijin în domeniul educației și instruirii.

Secretarul de stat Plângu a propus semnarea rapidă a unui acord interministerial, acesta reprezentând cadrul legal demarării măsurilor concrete din domeniile de interes.

În programul vizitei au fost incluse primiri la ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, la secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Armamente, Ioan Ion și la șeful Statului Major General, general Eugen Bădălan.Biroul de Presa al M.Ap.N.