Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 174


COMUNICAT


VIZITA OFICIALĂ ÎN ROMÂNIA A MINISTRULUI ADJUNCT AL APĂRĂRII DIN GRECIA

La invitația domnului George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, în zilele de 12 și 13 iunie a.c., domnul Loukas Apostolidis, ministru adjunct al apărării din Republica Elenă, va efectua o vizită oficială în țara noastră.

Pe agenda oficială a discuțiilor secretarului de stat George Cristian Maior cu omologul grec se află teme referitoare la evoluțiile procesului de aderare a României la NATO și UE, a mediului de securitate în sud-estul Europei, dezvoltarea procesului SEDM, precum și cooperarea militară bilaterală.

Pe parcursul vizitei, ministrul adjunct elen va avea întâlniri cu șeful Statului Major General, domnul general dr. Mihail Popescu, cu domnul Răzvan Ionescu, președintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, precum și cu oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Vizita domnului Loukas Apostolidis se înscrie în contextul relațiilor foarte bune dintre ministerele apărării din cele doua țări și reprezintă un moment semnificativ pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare în domeniul apărării dintre România și Grecia.

Vineri, 13 iunie, ora 11.00, la sediul Ministerului Apărării Naționale, domnii George Cristian Maior și Loukas Apostolidis vor face declarații de presă.
Jurnaliștii acreditați la M.Ap.N. vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 10.40-10.50.



Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare