Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 258


Festival muzical la Brăila


Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicilor Militare se va desfășura la Brăila, în perioada 30 iunie–2 iulie a.c., organizatori fiind Ministerul Apărării Naționale, Primăria și Consiliul Municipal Brăila.

Participă formații din Austria, Republica Moldova, Turcia și S.U.A, alături de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, muzicile reunite din Brăila, Buzău și Focșani, Muzica de Cadeți a Școlii de Aplicații pentru Muzici Militare București și Muzica Militară a Forțelor Navale, de la Constanța.

În cadrul manifestărilor vor fi susținute zilnic, începând cu ora 18.00, concerte de promenadă în piețe și parcuri publice, parade muzicale pe artera principală de circulație din municipiul dunărean, precum și un concert festiv prilejuit de sărbătorirea a 175 de ani de la înființarea muzicilor militare în România.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc sâmbătă 1 iulie 2006, ora 19.30, pe Esplanada Brăilei. În același loc, urmează să se desfășoare duminică, ora 21.50, închiderea festivalului, prilej cu care toate formațiile vor susține piese în comun, după care va avea loc un foc de artificii.

Prima ediție a Festivalului Muzicilor Militare s-a desfășurat în anul 1996, la Brăila, cu participare națională, iar din 1998 acesta a avut loc din doi în doi ani, cu invitarea unor formații muzicale militare din străinătate.Biroul de Presa al M.Ap.N.