Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 175


COMUNICAT


Joi, 12 iunie, la Bruxelles, domnul Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale, a participat la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic si a Comitetului de Planificare in format “19+7”, ocazie cu care a avut interventii referitoare la pregatirea Romaniei pentru integrarea in NATO si transformarea Aliantei.

In cadrul celor doua reuniuni s-au discutat principalele elemente ale dezvoltarii Fortei de Raspuns a NATO, noii structuri de comanda a Aliantei, stadiul derularii Angajamentului de la Praga privind capabilitatile, precum si aspecte referitoare la derularea operatiilor din Balcani, Afganistan si Irak. Consiliul Nord-Atlantic a analizat si aprobat o serie de documente, printre care si Directiva ministeriala a NATO, care consacra noua abordare a Aliantei in ceea ce priveste dezvoltarea de capacitati militare eficiente, la dispozitie intr-un timp foarte scurt si dislocabile oriunde este necesar.

Cu acest prilej, ministrul apararii a prezentat angajamentul Romaniei de accelerare a reformei fortelor armate pe linia transformarilor in desfasurare la nivelul Aliantei si de participare in viitor la Angajamentul de la Praga privind capabilitatile. De asemenea, Ioan Mircea Pascu a exprimat sprijinul tarii noastre pentru deciziile NATO de angajare in Forta Internationala pentru Asistenta de Securitate din Asfganistan si de sprijinire a Poloniei in cadrul fortei de stabilizare din Irak.

Vineri, 13 iunie, ministrul apararii nationale va participa la reuniunea Consiliului Parteneriatului Euroatlantic (EAPC).Biroul de Presa al M.Ap.N.