Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 289


Campanie de informare publică pentru promovarea carierei de soldat si gradat voluntar


Ministerul Apărării Naționale dorește să realizeze o bază de selecție extinsă pentru corpul soldaților și gradaților voluntari, astfel încât să fie ocupate aproximativ 1.000 de posturi până la sfârșitul anului 2006 și circa 5.000 în anul 2007.

Profesionalizarea armatei presupune recrutarea și menținerea în sistemul militar a unui corp valoros al gradaților și soldaților, care să suplinească, prin calitate, reducerile de efective inerente procesului de transformare a armatei dintr-o organizație bazată pe sistemul serviciului militar obligatoriu într-una bazată pe voluntariat, în condițiile diversității ofertelor de pe piața muncii din România.

Direcția Relații Publice a inițiat o campanie de informare publică pentru promovarea carierei de soldat și gradat voluntar, inclusiv prin publicitate media, în acest sens fiind demarată procedura de achiziție publică de servicii de publicitate. În luna iunie 2006, potrivit legislației în vigoare, anunțul de participare la licitație, respectiv referatul de oportunitate al achiziției, au fost publicate în Monitorul Oficial, pe site-uri de internet (www.mapn.ro, www.presamil.ro, www.publicitatepublica.ro) și în câteva publicații centrale.

Campania publicitară se va desfășura în perioada 20 septembrie - 20 noiembrie 2006 și va fi centrată pe stimularea interesului publicului-țintă în vederea alegerii unei cariere militare ca soldați și gradați voluntari. Ca rezultat al campaniei, ar trebui ca tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani, bărbați și femei, să contacteze Birourile de Informare-Recrutare județene, astfel:

- până la 25 octombrie 2006, cel puțin 8.000 de tineri, pentru a se informa asupra angajării ca soldați și gradați voluntari;
- până la finele anului 2006, cel puțin 20.000 de tineri, pentru a se angaja ca soldați și gradați voluntari în cursul anului 2007.

Suma alocată prin buget pentru această achiziție va deveni publică la data de 14 august 2006, după ședința de deschidere a ofertelor înaintate Ministerului Apărării Naționale de către firmele participante la licitație.


Biroul de Presa al M.Ap.N.