Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 307


Drapelul României - arborat într-o bază militară din provincia afgană Zabol


Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni” a preluat de ieri, 1 august, întreaga responsabilitate privind menținerea păcii și securității provinciei afgane Zabol.

Militarii români acționează sub egida NATO, în cadrul Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate din Afganistan (ISAF), în sprijinul forțelor de securitate locale, armată și poliție, pentru crearea și menținerea unui climat de siguranță și stabilitate în zonă. Sub controlul operațional al batalionului se află și o companie din forțele terestre americane.

Drapelul României a fost înălțat ieri pe catarg, alături de cel american, respectiv afgan, în baza militară de lângă Qalat, capitala provinciei Zabol.

“Dorim ca locuitorii provinciei să înțeleagă scopul misiunii noastre aici; noi avem o misiune de îndeplinit și suntem deciși să acționăm pentru a ajuta locuitorii pașnici să ducă o viață mai bună, în pace și siguranță,” a spus comandantul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, locotenent-colonel Daniel Petrescu, în cadrul unei întâlniri cu guvernatorul provinciei Zabol.

ISAF a intrat în faza a treia a misiunii de extindere a responsabilității către regiunile din sudul Afganistanului. Provincia Zabol este situată în sud-estul țării, la aproximativ 150 km nord-est de Kandahar, fiind străbătută de cea mai importantă arteră rutieră, autostrada A1, care face legătura între regiunile din sud și cele din nordul țării. Suprafața provinciei este comparabilă cu cea a Dobrogei.


Biroul de Presa al Ministerului Apararii