În perioada 16-17 iunie a.c., o delegație militară condusă de președintele Comitetului Întrunit al Șefilor Statelor Majore din Statele Unite ale Americii, generalul Richard B. MYERS, efectuează o vizită oficială în România, la invitația șefului Statului Major General al Armatei României, general dr. Mihail POPESCU.

Agenda vizitei înaltului oaspete american cuprinde întâlniri cu ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, și generalul dr. Mihail Popescu, primiri la Președintele României, domnul Ion Iliescu, și la primul-ministru al Guvernului, domnul Adrian Năstase.

În cadrul discuțiilor cu oficialitățile militare române vor fi abordate subiecte referitoare la stadiul pregătirii Armatei României pentru aderarea la NATO, evoluția relațiilor militare bilaterale și vor fi identificate noi modalități de extindere a domeniilor de colaborare.

Vor fi abordate, de asemenea, aspecte privind contribuția statului român și a armatei sale la campania internațională împotriva terorismului, participarea Armatei României la misiunile internaționale de menținere a păcii și la inițiativele de cooperare regională.

Marți, 17 iunie a.c., ora 11.40, la sediul Ministerului Apărării Naționale, domnul general dr. Mihail POPESCU și generalul Richard B. MYERS vor face declarații de presă. Jurnaliștii interesați vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 11.10-11.30.