Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 320


PRECIZARE


În legătură cu informațiile difuzate de unele mijloace de informare în masă cu privire la cheltuirea fondurilor alocate Ministerului Apărării prin bugetul anului 2005, Biroul de Presă este împuternicit să precizeze următoarele:

1.Execuția bugetară pe anul 2005 a fost efectuată în proporție de 99,96%. Faptul că au rămas credite neutilizate se datorează specificului activității Ministrului Apărării, ce impune reținerea, la dispoziție, până la sfârșitul anului, a unui minim de fonduri care să fie utilizate pentru situații operative urgente, neprevăzute. Totodată, menționăm că nu toate situațiile de întrebuințare a fondurilor pot fi prezăzute cu exactitate la nivel central, acestea fiind administrate de peste 450 de ordonatori de credite.

2.Referitor la veniturile proprii ale instituției, acestea pot fi reportate, conform legii, de la un an la altul. Reportarea permite îndeplinirea unor obiective planificate, cu finanțare din venituri proprii, în momentul în care se acumulează sumele necesare.Biroul de Presa al Ministerului Apararii