Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col.Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 326


Tabără româno-germană pentru îngrijirea mormintelor de război


În perioada 20 august–2 septembrie a.c., în localitatea Bordești, de lângă Focșani, se desfășoară o tabără pentru îngrijirea mormintelor de război, cu participarea a 10 militari germani din Bateria 100 Recunoaștere AA Fuldatal și 10 militari profesioniști din Brigada 282 Mecanizată “Unirea Principatelor”.

Intrată deja în tradiția colaborării dintre cele două armate, activitatea are ca obiectiv reabilitarea mormintelor și operelor comemorative ridicate în memoria militarilor care au luptat în cele două războaie mondiale.

Tabăra este organizată în conformitate cu prevederile Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Federale Germania privind mormintele de război românești din Germania și mormintele de război germane din România, ratificat prin Legea nr. 170/1997.

Acțiunile din județul Vrancea sunt coordonate de Secția Tradiții Militare și Educație Civică, din cadrul Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică.

Detalii suplimentare pot oferi colonelul Valentin Marin (Secția Tradiții Militare și Educație Civică), telefon 0788-566.301, și maiorul Sergiu Bejenariu (Brigada 282 Mecanizată „Unirea Principatelor”) telefon 0788-922.231.Biroul de Presă al Ministerului Apărării