Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice MOLDOVAN tel. 0722.380.138

 


Comunicat nr. 335


Vânătorii de munte musceleni pleacă în misiune în Kosovo


Vineri, 25 august a.c., începând cu ora 11.00, în cazarma Batalionului 30 Vânători de Munte din Câmpulung-Muscel va avea loc ceremonialul prilejuit de plecarea militarilor care vor participa, în cadrul Forței Internaționale de Menținere a păcii (KFOR) din Kosovo, la menținerea și stabilirea securității provinciei.

La festivitate vor participa personalități militare și civile din Ministerul Apărării, oficialități locale.

Armata română participă în cadrul KFOR, din martie 2002, cu o companie de infanterie (86 de militari), care acționează în cadrul detașamentului italian, Grupul de Manevră de Vest „AQUILA”, sub denumirea de „Detașamentul Român de Forțe” și este dislocată la Gorazdevac, în apropierea orașului Pec.

Misiunile militarilor români cuprind verificarea respectării acordului de pace, paza și apărarea taberei, a așezămintelor de cult și a persoanelor din aria de responsabilitate, asigurarea libertății de mișcare pe căile de comunicații în cadrul zonei de responsabilitate, căutarea și colectarea de armament și materiale prohibite de la persoanele civile, precum și protecția populației civile pe timpul întoarcerii la locuințele personale din zona de responsabilitate.

Informații suplimentare pot fi obținute de la ofițerul de relații publice al Batalionului 30 Vânători de Munte, căpitanul Gabriel Bița, telefon: 0248/533390, 0248/533369 int. 130,126.


Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General