Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 337


Precizare


În legătură cu informațiile referitoare la rechemarea în activitate a domnului Ilie Botoș, Biroul de Presă al M.Ap. este împuternicit să precizeze:

Ministrul apărării a primit, în luna iulie a.c., un raport prin care procurorul militar șef al Secției Parchetelor Militare i-a solicitat să intervină la Președintele României pentru "chemarea din rezervă în cadrele active ale armatei, în vederea numirii ca procuror militar șef al Serviciului de urmărire penală la Secția Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a generalului de brigadă Botoș Ilie”.

În conformitate cu prevederile art. 43 alin 1 lit. a) din Legea nr 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile și completările ulterioare, ministrul apărării a prezentat Președintelui României proiectul de decret privind rechemarea din rezervă în activitate, la Ministerul Apărării, a generalului de brigadă Botoș Ilie. În documentul prezentat Președintelui, ministrul Teodor Atanasiu nu a făcut o propunere de numire în funcție a domnului Botoș Ilie.

Potrivit art. 32, din Legea nr. 303, din 28 iunie 2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor, „poate fi numită judecător sau procuror militar persoana care îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru intrarea în magistratură, după dobândirea calității de ofițer activ în cadrul Ministerului Apărării Naționale”.

După semnarea decretului de către Președinte, prin ordin al ministrului apărării, generalul de brigadă Botoș Ilie va fi pus la dispoziția Secției Parchetelor Militare pentru a fi încadrat conform prevederilor legale.Biroul de Presă al Ministerului Apărării