Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.cdor. Ion Burghișan

 


Comunicat nr. 339


DESANT MARITIM PE PLAJA VADU


În cadrul aplicației cu trupe și trageri de luptă “PONTICA 2006”, militari ai Batalionului 307 Infanterie Marină și ai Centrului 39 Scafandri, în cooperare cu nave militare, vor executa miercuri, 30 august, un exercițiu de desantare pe plaja din dreptul localității Vadu, județul Constanța.

Pe parcursul exercițiului se vor verifica deprinderile militarilor în executarea reală a desantului, de pe nave, al infanteriștilor marini cu ajutorul bărcilor pneumatice, acțiune ofensivă ce urmează a fi respinsă de pe mal. Vor fi rezolvate, de asemenea, și alte situații tactice “surpriză”.

Jurnaliștii intreresați să participe la activitate vor fi așteptați miercuri, până la ora 8.20, în fața Hotelului OXFORD, din Constanța. Deplasarea spre locul de debarcare se va realiza cu un mijloc de transport pus la dispoziție de Comandamentul Flotei.

* * *

Exercițiul cu trupe și trageri de luptă “PONTICA 2006” este organizat și condus de Statul Major al Forțelor Navale și se desfășoară în perioada 28 august – 4 septembrie a.c.

Pentru verificarea nivelului pregătirii pentru luptă a echipajelor, nave militare execută lansări reale de torpile, precum și trageri cu armamentul de artilerie de la bord. De asemenea, se desfășoară exerciții de luptă antisubmarin, de luptă antiaeriană și împotriva navelor de suprafață, manevre și evoluții conform procedurilor NATO, exerciții de comunicații, de căutare - salvare pe mare, de luptă împotriva minelor, pentru menținerea vitalității navelor și de control al unei nave suspecte.

Pe perioada exercițiului, la sediul Comandamentului Flotei, din Constanța, strada Remus Opreanu, nr. 13, funcționează un Centru de Informare Publică (persoană de contact locotenent-comandor Ion Burghișan, tel. 0722-229.585, fax 0241-614.775), unde se pot obține informații despre desfășurarea PONTICA 2006 și oportunitățile de presă oferite mass-media.Comandamentul Flotei