Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 343


Manifestări dedicate participării armatei romane la Razboiul de Reintregire


Împlinirea a 90 de ani de la intrarea țării noastre în primul război mondial este marcată de Muzeul Militar Național printr-un complex de manifestări care se vor desfășura în Capitală la sfârșitul acestei săptămâni.

Astfel, vineri, 1 septembrie, între orele 19.15 și 20.30, în Parcul Carol, va concerta Fanfara Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazu”. Militari ai aceleiași unități vor prezenta un exercițiu demonstrativ de mânuire a armamentului, după care vor pleca într-un marș cu torțe la Mormântul Eroului Necunoscut, unde se va depune o coroană de flori.

Sâmbătă, 2 septembrie, între orele 11.00 și 16.00, la Fortul Mogoșoaia (Bateriile 1-2), situat la intersecția Șoselei de Centură cu Șoseaua București-Târgoviște, pasionați ai reconstituirilor istorice din Bulgaria și România, echipați cu uniforme de epocă și având în dotare armament folosit în timpul primului război mondial, vor simula o secvență a Bătăliei de pe Argeș-Neajov („Bătălia Bucureștilor”, cum s-a mai numit în epocă).

Tot la Fortul Mogoșoaia vor fi amenajate trei puncte expoziționale unde vor fi prezentate istoricul transmisiunilor militare și cel al sistemului de fortificații al „Cetății Bucureștilor", serviciul sanitar militar și cel de asistență religioasă din armata română în perioada 1916-1918. De asemenea, în poligonul Mogoșoaia va fi organizat un concurs de tragere cu armamentul GECO.

Accesul publicului la toate aceste activități este liber.
Pentru persoanele care doresc să ia parte la manifestările de la Mogoșoaia vor fi puse la dispoziție patru autobuze care vor pleca sâmbătă, 2 septembrie, la ora 10.00, de la sediul Muzeului Militar Național (str. Mircea Vulcănescu, nr. 125-127).

Informații suplimentare referitoare la aceste manifestări pot fi obținute de la Muzeul Militar Național, tel. 319.59.04, int 107; persoană de contact doamna Olimpia Măchiță.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării