Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Constantin Blan

 


Comunicat nr. 345


Jurnal de campanie afgan


Un numr de 300 copii din Qalat, capitala provinciei afgane Zabul, au primit n aceast sptmn dulciuri, jucrii, ghiozdane, manuale i rechizite colare din partea Batalionului 2 Infanterie „Clugreni” i a militarilor americani, cu ocazia Zilei Copilului Afgan.

Activitatea s-a bucurat de participarea reprezentanilor Programului pentru Copii, din cadrul Consiliului Provincial. “Copiii sunt viitorul i sperana Afganistanului, pentru o lume mai bun, n pace i prosperitate!” a fost mesajul militarilor ctre oficialitile din Qalat.

Autoritile locale i-au exprimat disponibilitatea de a prelua i extinde pe ntreg teritoriul provinciei iniiativa de suflet a militarilor romni i americani.

Aciunea romno-american se nscrie n cadrul misiunilor de cooperare civil-militar (CIMIC) desfurate de Fora Internaional de Asisten pentru Securitate din Afganistan (ISAF), avnd ca scop ajutorarea populaiei locale i o mai bun cooperare i relaionare cu aceasta.

De asemenea, militarii Batalionului 2 Infanterie “Clugreni” au primit ieri, la Qalat, Afganistan, vizita generalului David McKiernan, comandantul Componentei Terestre a NATO, de la Heidelberg, Germania, i al Forelor Terestre Americane din Europa (USAREUR).

Generalul McKiernan a evaluat misiunile ndeplinite n provincia Zabul de militarii romni i americani i a analizat, mpreun cu locotenent-colonelul Daniel Petrescu, comandantul batalionului, modul n care proiectele de reconstrucie i dezvoltare contribuie la meninerea unui climat de securitate n zon.

„Militarii romni i americani ndeplinesc misiuni n aceeai zon de operaii pentru a contribui la asigurarea unei viei mai linitite, mai sigure poporului afgan”, a spus generalul american.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii